sâmbătă, 2 aprilie 2011

Despre aftele bucale, gingivostomatite

Aftele sunt mici ulceratii superficiale dureroase ce apar pe mucoasa obrajilor, a gurii, a limbii si pot avea caracter recidivant mai ales la copii. Sunt cele mai intalnite tipuri de ulcere bucale.
 In general aceste afte se vindeca in doua saptamini fara cicatrice. Febra este rara iar aftele sunt rar asociate cu alte boli.Unele studii arata ca aftele pot fi determinate de un sistem imun deficitar care utilizeaza proprii anticorpi pentru a distruge celulele mucoasei bucale, lipsa unor vitamine si microelemente putand determina aparitia aftelor: vitamina B12.
Tratamentul stomatitelor aftoase se bazeaza pe dezinfectante, vitamine, intretinerea igienei gurii si evitarea substantelor iritante.
Se recomanda evitarea hranei care determina aciditate precum si a celei care contine grasimi.
De la aparitia primelor simptome puteti asocia: silicea 5CH, secale 5CH, mercurius  corosivus 7CH cate o granule din ora in ora pana la ameliorarea simptomelor.
Local fiecare afta se poate tampona cu tinctura de galbenele.
Gingivitele apar ca niste inflamatii la nivelul gingiilor uneri insotite de sangerari, puteti lua mercurius solubilis 7CH si phosphorus 7CH, cate 3 granule al fiecare ora pana la ameliorare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu