miercuri, 13 aprilie 2011

Cortizonul natural sau extractul (gemoderivat) de muguri de coacaz negru

Va prezint mai jos un produs, numit si cortizon natural ce poate inlocui cu succes preparatele cortizonice fara a avea insa toxicitatea acestora.
Eu l-am folosit cu mult succes inlocuind flixotide-ul spray la copilul meu diagnosticat cu astm alergic.
Initial trebuie sa mentionez ca am avut emotii si indoieli dar treptat am renuntat la doza zilnica de flixotide pentru copilul meu, flixotide de care acum ma indoiesc ca ar avea beneficii mai mari decat dezavantaje.
Un alt avantaj este faptul ca extractul de coacaz negru se gaseste in farmacii si drogherii la un pret accesibil si semnificativ mai redus decat majoritatea medicamentelor pentru astm.
Prospectul extractului sau gemoderivatului de muguri de coacaz negru il puteti citi mai jos:
Indicatiile terapeutice ale extractului de muguri de coacaz negru sunt urmatoarele: sindroame alergice acute, astm bronsic de tip alergic si bronsite alergice, oculorinite alergice; urticarie , dermatite si dermatoze , eczema atopica ; sindroame inflamatorii la nivel local si general, în special la nivelul mucoaselor (aparatului respirator, digestiv si urinar ) si în toate cazurile de VSH crescut; asocieri în reumatism , artrite , artroze ; fibrom uterin , chist ovarian ; prostatite si adenom de prostata ; cefalee vasomotorie, astenie psiho-fizica în perioada de convalescenta .
Ribes nigrum MG=D1
Organotropism: glanda suprarenala, mucoase, aparat osteoarticular , cai genito- urinare , aparat respirator.
Actiune farmacologica: Este un cortison-like, stimuland secretia hormonilor antiinflamatori, stimulator al imunitatii , drenor universal.
Mod de administrare:
La adulti cate 50 de picaturi (2ml), în putina apa, de 2-3 ori pe zi; 75 de picaturi, în putina apa, o data pe zi în asocieri. În sindroame alergice, la copii cu vârste cuprinse între 2 si 7 ani, doza recomandata este de cate 25 de picaturi (1ml), în putina apa, de 2-3 ori pe zi.
Se poate asocia cu:
- Rubus idaeus în chist ovarian si fibrom uterin, dereglari hormonale ;
- Abies pectinata si Rosa canina în rinite si rinofaringite recidivante;
- Viburnum lantana în bronsite alergice si astm bronsic alergic ;
- Alnus glutinosa si Carpinus betulus în sinuzite;
- Corylus avellana în emfizem pulmonar;
- Ficus carica în eritem solar, alergie solara, gastrite ;
- Carpinus betulus, Viburnum lantana si Juglans regia în bronsite cronice complicate;
- Acer campestre în atrofia nervului optic.
- Juglans regia în pancreatita cronica;
- Ampelopsis weitchii, Pinus montana si Vitis vinifera în toate formele de reumatism inflamator ;
- Sequoia gigantea, Quercus pedunculata si Betula pubescens în prostatite cronice;
- Sequoia gigantea în adenom de prostata ;

Ca o concluzie la cele de mai sus as spune: sa ne protejam padurea si plantele din ea deoarece avem nevoie pentru a fi sanatosi.

14 comentarii:

  1. Buna!Eu am o fetita de 1 an care are dermatita atopica;Daca iau eu extract de muguri de coacaz negru care trec in lapte e bine?Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  2. buna ziua,as vrea sa stiu daca poata anlocui cortizonul sintetic,sunt diagnosticat cu SM si sunt dependent de medrol,as vrea un antiinflamator natural care sa anlocuiasca trat. sintetic

    RăspundețiȘtergere
  3. Gemoderivatul de coacaZ negru poate combate imflamatia tesutului nervos insa nu va recomand scaderea brusca sau renuntarea la medrol ..luati in prima faza in paralel (cate 2 ml/ 2 ori pe zi de gemoderivat de coacaz negru) si apoi incercati sa scadeti treptat tratamentul cu medrol.Alte gemoderivate recomandate in SM sunt cele din muguri de nuc, gemoderivatul de muguri de smochin si din mladite de vasc, precum si uleiul de catina consumat zilnic datorita continutului de vitamina E, C, F si acizi grasi.

    RăspundețiȘtergere
  4. buna seara,as dori sa stiu daca aceasta tinctura se poate utiliza in trombopenie cauzata de hipersplenomegalie!

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna ziua,am o fetita de 6 ani diagnosticata cu miastenia gravis,forma generalizata(273-anticorpii acetilcolina). A avut tratament cu Prednison,apoi ulterior cu Medrol.Inteleg ca ar trb sa merg in paralel cu extractul de coacaz si Medrol o per ,apoi sa incerc sa-i scad treptat doza de cortizon.Voiam sa va intreb ce alte remedii as mai putea folosi in loc de Medrol si de Mestinon,precum si cu ce as mai putea-o ajuta pe fetita in aceasta situatie.Va multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
  6. Este bine sa folositi extract de coacaz negru si sa ii faceti bai zilnice de min.20 min in care sa puneti 3-4 linguri de bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul de sodiu creeaza un mediu alcalin in organism si actioneaza ca antiinflamator.
    Multa sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna ziua
    fetita mea de 10 ani jumate a fost diagnosticata cu lichen scleroatrofic in zona genitala si face tratament de 4 luni cu protopic unguent si bepanthen, s/a ameliorat, iar acum i s/a prescris si medrol o luna de zile. Poate fi inlocuit medrolul cu extract de coacaz negru?

    RăspundețiȘtergere
  8. Puteti sa-mi spuneti va rog ,daca prednisonul sau medrolul poate fi inlocuit cu remediul homeopat Cortisonum sau cu alt remediu naturist ?
    Multumesc mult.

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu ma am pe mine - mos de 57 ani. Acum peste 3 luni m-a lovit o boala autoimuna/alergie/angioedem idiopatic/atipic sau urticarie. De la perfuziile cu cortizon la UPU, am trecut treptat la Xyzal, Aerius si in final Tamalis. Trecut pe la dermatolog si alergolog unde am facut analize de le electroforeza pana la imunologie. Totul OK, pacientul "mort"! Timp de 2 luni, cu tratament am mancat doar carne de vita fiarta fara sare cu apa aruncata, ardei kapia rosii, iaurt slab si seminte de canepa sau vinete si dovlecei pe gratar cu maxim 1 felie de paine facuta in casa, fara sare. Umflaturile si/sau zonele roz ale edemului/urticariei apareau unde si cand vroiau ele. Treceau, nu la fel de repede, adica apareau in 10-30 minute, se dezvoltau cateva ore si dispareau dupa 12-36 ore. De 1 luna, la indicatia unei farmaciste am inceput sa iau " Trei frati patati" si "Extract de muguri de coacaz negru". Nu mi-au mai aparut zone edemoase sau de urticarie si chiar daca mai simt mancarimi sau zone de disconfort, nimic nu mai este evident si aparent. Nu mai zic ca nici macar regim strict nu mai tin.

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu iau conform prospectului. Iau cate 30 de picaturi din ambele produse de 3 ori pe zi, cu un paharel de apa, inainte de masa.

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu am dermatomiozita și fac tratament cu methotrexat 20 ml/săpt.si câte 2 cp.Plaquenil seara înainte de culcare. Până acum a fost bine dar din ce in ce mai RAU nu mai suport greutate corpului meu,mă dor mușchii iar seara mi se contracta parca se fac scânduri . Durerea este insuportabila pt.ca vreau sa sa mișcat și nu pot că mi se strâmbă mâinile cu dureri mari la mișcări. Nu pot sa mananc. Starea destul de rea,abia mă pot tine pe picioare. Când am mai făcut crize asemănătoare am făcut tratament cu prednison după o schemă. După un timp am făcut față de luna plina și mi s-a oprit tratamentul trecandu-ma astfel la methotrexat. Nu as mai dori sa iau prednison .Pot lua și eu aceste picături și câte anume în cazul meu .Aștept răspunsul d-voastra și Mulțumesc !

    RăspundețiȘtergere
  12. Pentru tinitus as putea incerca?

    RăspundețiȘtergere