miercuri, 13 aprilie 2011

Numar de granule homeopate si dilutii

Exista multe intrebari ...ce concentratie de calcarea carbonica se recomanda in raceli, dar ca remediu de fond homeopat?
Cate granule de calcarea carbonica sau cate granule de nux vomica sa iau?
Voi incerca mai jos sa dau raspunsul la aceste intrebari si nelamuriri.
Dupa găsirea remediului potrivit medicul homeopat va alege diluţia optimă precum şi ritmul administrării.
In raceli si boli acute in special se recomanda dilutii joase de 7-9CH ce se administreaza zilnic iar in afectiuni cronice se recomanda dilutii de 200CH care se administreaza mai rar.
 CH5, CH7, CH9, CH15 sunt dilutii pentru boli organice pe cand dilutiile de CH30-CH200 sunt indicate in boli functionale.
În bolile cronice se incearca diluţiile crescându-se treptat şi se alege ulterior  diluţia care a avut efectele cele mai bune.
Numarul de granule difera in functie de marimea acestora...astfel granulele de marimea celor de oscilococcinum se iau in numar de 5-7 (daca luati mai multe va fi acelasi efect) iar cele mari (remediile homeopate produse de PlantExtrakt) se iau de obicei cate 3-5 granule indiferent daca esti copil sau adult.

6 comentarii:

 1. Rares al meu are astm si mi s-a recomandat calcarea carbonica de 200CH alternand cu calcarea carbonica 15ch cate 3 granule. Ce dilutie de calcarea carbonica e mai buna sau trebuie sa folosesc?

  RăspundeţiȘtergere
 2. In general dilutiile joase CH5-CH9-CH15 se folosesc in cazuri acute la intervale destul de mici de 1-2 zile insa atunci cand predomina manifestarile psihice (insomnia, nervozitatea, nelinistea) sunt indicate dilutiile inalte (CH30 - CH200)de calcarea carbonica care au efecte pe o perioada mai lunga de timp si se administreaza lunar sau chiar o data la 6 luni.
  Va recomand sa respectati intocmai recomandarile medicului dvs. homeopat.

  RăspundeţiȘtergere
 3. Baietelului meu suspectat dar nediagnosticat cu astm medicul i-a prescris tratament cu Calcarea Carbonica 200CH,(asa scria pe pliculetele pe care le-am primit), pe care l-a luat 3 zile consecutive la inceputul lunii septembrie.Ni s-a spus ca timp de 2 luni copilul ar trebui sa fie in regula.
  Din pacate odata cu venirea toamnei copilul a racit, are secretii nazale abundente, o tuse ingrozitoare (noaptea nu tuseste) si nas infundat.
  Nu stiu in cat timp ar trebui sa apara rezultate in tratamentul homeopat al astmului, dar nu mai stiu ce sa cred.Aveti cumva vreun sfat pentru mine? Multumesc.

  RăspundeţiȘtergere
 4. Efectele tratamentului homeopat apar in timp mai indelungat. Noi folosim Calcarea carbonica zilnic de 3 ori pe zi in concentratie de 15CH pentru prevenirea racelilor, impreuna cu gemoderivatul de coacaz negru.Va recomand si dvs sa ii administrati cate 3 granule de calc. carbonica 15 CH de 3 ori pe zi sau concentratie 30Ch o singura data pe zi tot cate 3 granule.La noi efectul granulelor de calcarea carbonica s-a vazut in 2-3 zile..deja nu mai haraia in piept ca inainte.

  RăspundeţiȘtergere
 5. Am o fetita de 13 ani care este foarte nervoasa si irascibila inca de mica .Fac un tratament homeopat cu calcarea carbonica de 30 ch (recomandat de medicul homeopat).Spuneti-mi va rog sistemul nervos se poate vindeca prin acest tratamet,sau numai se amelioreaza si tratamentul trebuie repetat periodic?Multumesc.

  RăspundeţiȘtergere
 6. am inteles ca administrarea calcarea carbonica ch7 o data pe zi timp de 2 sapt ar stimula lactatia. este adevarat si daca da in ce doza? tot 3-5 granule zilnic?

  RăspundeţiȘtergere