miercuri, 13 aprilie 2011

Numar de granule homeopate si dilutii

Există multe întrebări ...ce concentraţie de calcarea carbonica se recomandă în răceli, dar ca remediu de fond homeopat?
Câte granule de calcarea carbonica sau câte granule de nux vomica să iau?
Voi încerca mai jos să dau răspunsul la aceste întrebări şi nelămuriri.
Dupa găsirea remediului potrivit medicul homeopat va alege diluţia optimă precum şi ritmul administrării.
In răceli şi boli acute în special se recomandă diluţii joase de 7-9CH ce se administrează zilnic iar în afecţiuni cronice se recomandă diluţii de 200CH care se administrează mai rar.
 CH5, CH7, CH9, CH15 sunt diluţii pentru boli organice pe când diluţiile de CH30-CH200 sunt indicate în boli funcţionale.
În bolile cronice se încearcă diluţiile crescându-se treptat şi se alege ulterior  diluţia care a avut efectele cele mai bune.
Numărul de granule diferă în funcţie de mărimea acestora...astfel granulele de mărimea celor de oscilococcinum se iau in număr de 5-7 (dacă luaţi mai multe va fi acelaşi efect) iar cele mari (remediile homeopate produse de PlantExtrakt) se iau de obicei câte 3-5 granule indiferent dacă eşti copil sau adult.

20 de comentarii:

  1. Rares al meu are astm si mi s-a recomandat calcarea carbonica de 200CH alternand cu calcarea carbonica 15ch cate 3 granule. Ce dilutie de calcarea carbonica e mai buna sau trebuie sa folosesc?

    RăspundețiȘtergere
  2. In general dilutiile joase CH5-CH9-CH15 se folosesc in cazuri acute la intervale destul de mici de 1-2 zile insa atunci cand predomina manifestarile psihice (insomnia, nervozitatea, nelinistea) sunt indicate dilutiile inalte (CH30 - CH200)de calcarea carbonica care au efecte pe o perioada mai lunga de timp si se administreaza lunar sau chiar o data la 6 luni.
    Va recomand sa respectati intocmai recomandarile medicului dvs. homeopat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Baietelului meu suspectat dar nediagnosticat cu astm medicul i-a prescris tratament cu Calcarea Carbonica 200CH,(asa scria pe pliculetele pe care le-am primit), pe care l-a luat 3 zile consecutive la inceputul lunii septembrie.Ni s-a spus ca timp de 2 luni copilul ar trebui sa fie in regula.
    Din pacate odata cu venirea toamnei copilul a racit, are secretii nazale abundente, o tuse ingrozitoare (noaptea nu tuseste) si nas infundat.
    Nu stiu in cat timp ar trebui sa apara rezultate in tratamentul homeopat al astmului, dar nu mai stiu ce sa cred.Aveti cumva vreun sfat pentru mine? Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  4. Efectele tratamentului homeopat apar in timp mai indelungat. Noi folosim Calcarea carbonica zilnic de 3 ori pe zi in concentratie de 15CH pentru prevenirea racelilor, impreuna cu gemoderivatul de coacaz negru.Va recomand si dvs sa ii administrati cate 3 granule de calc. carbonica 15 CH de 3 ori pe zi sau concentratie 30Ch o singura data pe zi tot cate 3 granule.La noi efectul granulelor de calcarea carbonica s-a vazut in 2-3 zile..deja nu mai haraia in piept ca inainte.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am o fetita de 13 ani care este foarte nervoasa si irascibila inca de mica .Fac un tratament homeopat cu calcarea carbonica de 30 ch (recomandat de medicul homeopat).Spuneti-mi va rog sistemul nervos se poate vindeca prin acest tratamet,sau numai se amelioreaza si tratamentul trebuie repetat periodic?Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  6. am inteles ca administrarea calcarea carbonica ch7 o data pe zi timp de 2 sapt ar stimula lactatia. este adevarat si daca da in ce doza? tot 3-5 granule zilnic?

    RăspundețiȘtergere
  7. Da toate granulele homeopate se administreaza cate 3-5 granule/ doza, chiar daca luam mai multe, efectul este acelasi.

    RăspundețiȘtergere
  8. Acum ceva timp am comandat un medicament homeopatic, pentru preventia starilor gripale, iar rezultatele au fost satisfacatoare.

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna ziua la un bebe de opt luni pot sa ii dau calcare carbonicum daca ii ies dinti greu??? Multa durere febra diaree in ce dilutie ? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. buna ziua am si eu o fetita de 8 luni si md pediatru mia recomandat sai dau pentru intarziere de dentitie calcarea carbonica ch30 timp de 7 zile si chiar functioneaza

      Ștergere
  10. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  11. am primit si eu de la medic calcarea phosphorica 9 ch si mi sa zis sai dau 3 grame de 2 ori pe zi , si nu stiu sigur cate granule vin la 3 grame

    RăspundețiȘtergere
  12. va rog din suflet raspundetimi si mie la intrebare cate grame are o granula de calcare phosphorica 9 ch ca trebuie sai dau fetitei mele de 1si 9 luni cate 3 grame de 2 ori pe zi si nu sunt sigura exact cate granule vin sai dau raspundetimi va rog

    RăspundețiȘtergere
  13. Bună ziua, va rog să-mi spuneți ce înseamnă o doză la remediul Sulfur ch 30.Trebuie sa il iau o dată ca remediu pentru miasma.Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
  14. Bună ziua, va rog să-mi spuneți ce înseamnă o doză la remediul Sulfur ch 30.Trebuie sa il iau o dată ca remediu pentru miasma.Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
  15. O doză înseamnă 3-5 granule homeopate. Multă sănătate!

    RăspundețiȘtergere
  16. Buna ziua,as dori sa stiu cum poate ajuta tratamentul un copil in varsta de 9ani bolnav de autism este foarte agitat si nervos ce trebuie sa folosesc pt.calmant?

    RăspundețiȘtergere
  17. Buna ziua. Medicul pediatru mi-a recomandat Ricinus CH 30 3 gr*3 ori/zi si Calcarea Carbonica CH 303 gr*3 ori/zi pentru stimularea lactatiei. Cautand informatii despre farmaciile homeopate am citit ca Ricinus Communis CH 30 este pentru oprirea lactatiei. A confundat medicul oare dilutia?

    RăspundețiȘtergere
  18. Buna ziua, daca nu am gasit calcarea sulfirica ch 15 pot sa i dau copilului de 3 ani ch 9 ?

    RăspundețiȘtergere
  19. Buna ziua!
    Pentru atacuri de panica, stari de neliniste si lipsa somn, ce imi recomandati?
    Am 41 de ani, 70 kg si doresc un remediu, daca ma puteti ajuta, va rog.

    RăspundețiȘtergere