vineri, 16 martie 2012

Ce este depresia?

Depresia este din ce în ce mai întâlnitâ în zilele noastre ți ne confruntăm din ce în ce mai des cu ea, și la un moment dat ne punem intrebarea..ce mi-ar mai trebui ca să fiu fericită ? De ce mă simt mereu copleșită de griji, nevoi, de ce mă simt obosită și nu am chef de nimic și parcă mereu mi-aș dori să dorm și atât ?


La un moment dat o prietenă de-a mea mi-a zis că mai nou are probleme cu fierea, ficatul, că ii cade părul, că are un nod in gat  și că nu se simte deloc bine, că parcă nu mai arată bine, nu mai este frumoasă.
 I-am zis că toate acestea sunt de la stresul cotidian și grijile pe care și le face deseori inutil. De unde știu ? Pentru că am trecut și eu prin toate acestea..am avut zile în care am dormit mult și totusi nu arătam bine, aveam cearcane..atunci mă gândeam că poate nu am mâncat ce și cât trebuie, poate că e din cauza vârstei…greșit ! Pe urmă am observat că aveam zile în care eram veselă, fără griji și deși nu dormeam decât câteva ore, totuși nu mă simțeam obosită și eram și frumoasa și am realizat că frumusețea vine din interior, din stările mele emoționale.
Bineințeles că aveam în continuare zile în care imi simțeam fruntea încrețită și parcă nu o puteam relaxa, parcă aveam ușoare dureri de cap și lipsă de chef și bineințeles că orice aș fi mâncat îmi dădeam fierea peste cap, uneori simțeam gust amar în gură, sau un miros ca de benzină în nas și gură.

Intoxicarea corpului nu este doar consecința unei alimentații dezechilibrate, cum se crede de obicei, este și rezultatul factorilor emoționali: nemulțumire, supărare, furie, gânduri negre, toate acestea modificând funcționarea corectă a bilei și ficatului, astfel apărând insomniile, discomfortul digestiv și dereglări ale metabolismului.

Emoțiile negative determină perturbări cu efecte nocive asupra organismului putând produce : dureri de cap, stres, ulcer, insomnie, dereglarea bilei și ficatului iar în timp generează atacuri de panică, depresii, nevroze, modificări ale  comportamentului, stări anxioase.

De aceea de multe ori sunt inutile medicamentele pentru ficat și fiere daca nu acționăm asupra cauzei principale..la fel mi s-a intamplat să mananc carne de porc și să nu am nimic deoarece eram relaxată iar altădată să nu pot mânca nici măcar o lingură de smântână din cauza stresului și agitatiei.
Același lucru pot spune și despre produsele cu calciu si magneziu, luam dar fără parcă nici un rezultat și mi se părea că nu sunt bune dar eu eram agitată și produsele cu calciu și magneziu erau inutile.
Acest articol nu este o pledoarie pentru un anumit produs sau o mărturie despre cât de bun a fost un anumit produs.
Pot spune că dacă aveți astfel de manifestări ar trebui să acționati mai intâi asupra nemulțumirilor care vă macină și să rezolvați aceste probleme și veți observa ca și problemele cu fierea, ficatul sau cârceii vor disparea.
De asemenea puteți apela la remedii naturale: sunătoare (sub formă de ceai, infuzie, tinctură de sunătoare sau în produse naturiste gen: emocalm, remotiv, antistres, antidepresiv), roiniță, passiflora, valeriană.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu