luni, 6 aprilie 2015

Deficitul de magneziu la copii


 Când vine vorba de copiii de astăzi, aceştia au un deficit mare de magneziu pentru mai multe motive:

 1) alimentele pe care le manâncă sunt tot mai sărace în magneziu, în general, şi sunt în scădere în conţinut mineral într-un mod alarmant.  
2) alimentele mâncate de mulţi copii de la fast-food sau acasă sunt foarte procesate, şi nu oferă nutriţie reală pentru organism.  
3) pentru că organismul celor mai mulţi copii  nu absorb mineralele de care au nevoie chiar şi atunci când sunt prezente în intestin.  
Absorbţia de magneziu este dependentă de sănătatea intestinală, care este compromisă în totalitate în sindroame de intestin permeabil şi alte probleme intestinale ca majoritatea tulburărilor în  autism.  
4) pentru că suplimentele orale pe care se bazează medicii  nu sunt uşor de absorbit, deoarece acestea nu sunt în forma corectă şi că  în general, nu este uşor de administrat pe cale orală.

Printre alimentele cu un bogat conţinut în magneziu amintesc:

 1. Legumele verzi: spanac, salată, varză consumate în stare proaspată
2. Nucile, migdalele şi seminţele de in, floarea soarelui
3. Peştele în special cel gras
4. Ciocolata neagră
5. Fructele proaspete sau uscate
6. Ierburile aromatice

 Autismul şi deficitul de magneziu

Atunci când studiem spectrul autismului şi alte tulburări neurologice la copii, este important să se cunoască şi semnele lipsei magneziulu : agitat, nu poate sta linistit, isi balaseaza corpul, scrâşnirea dinţilor, sughiţul,  sensibil la zgomot, atenţie redusă, concentrare săracă, iritabil, agresiv, gata să explodeze.

Tratamentul şi in cazul copiilor se face ca şi la adulti cu magneziu oral combinat cu clorură (ulei) de magneziu administrat sub forma de băi (o cană de clorură de magneziu/baie). 
Este nevoie ca baia să dureze  minim 20 minute pentru ca magneziul să se absoarbă în ţesuturi.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu