miercuri, 8 aprilie 2015

Sindromul premenstrual şi lipsa de magneziu

Multe dintre noi ne confruntăm datorită stresului, oboselii cu sindrom premenstrual. Cum se manifestă acesta?
Sindromul premenstrual se manifestă prin dureri de spate si articulare, umflarea sânilor, balonare, stare de nervozitate și anxietate, depresie, insomnie, acnee, constipație, dureri musculare, cârcei.

Eu tratez sindromul premenstrual cu următoarele gemoderivate: gemoderivat de muguri de salcie pentru un flux menstrual normal, precum și gemoderivat de zmeur și coacăz negru (pentru dureri de spate, inflamație, flux normal).
Deseori mi se intamplă ca înainte de a-mi veni să am dureri de spate..imi trec dupa administrare de coacăz negru care contribuie la scaderea inflamației, asa că am renunțat la medicamente precum paracetamol sau nurofen.
Cum iau gemoderivatul de coacăz negru și zmeur ? De 2 ori pe zi dimineața și seara câte 1,5 ml în perioada pre și menstruală.
Pe lângă acestea iau şi nelipsitul magneziu oral sau transdermic prin băi cu magneziu sub formă de clorură de magneziu.



Pentru detoxifierea celulară cea mai eficientă formă de magneziu este clorura de magneziu care are un puternic efect excretor pentru toxine, scotându-le prin porii pielii. Sulfatul de magneziu sau sarea Epsom, cunoscută sub denumirea şi de sare amara este excretată rapid prin rinichi şi prin urmare e greu de asimilat.
Acest lucru explică de ce efectele sării Epsom nu durează mult timp şi de ce ai nevoie de mai mult sulfat de magneziu decât clorură de magneziu pentru a obţine efecte similare. Clorura de magneziu este uşor asimilată şi metabolizată în corpul nostru.

Magneziul activează vitamina B6 necesară pentru a “curăţa” estrogenul din ficat. Este mereu obosită sau flamandă?  Te străduieşti sa rămâi însărcinată şi nu iţi iese?  Poţi avea un deficit de magneziu..
Două din 3 persoane nu consumă doza zilnică recomandată pentru magneziu:  320 mg pentru femei şi 420 mg pentru bărbaţi .Trecut cu vederea şi subapreciat magneziul este responsabil pentru mai mult de 700 reacţii enzimatice din organism şi ajută la crearea de energie.
Magneziul,  al patrulea mineral cel mai abundent din corpul nostru, joacă un rol vital în reglarea tensiunii arteriale, a nivelurilor de ritm cardiac şi de zahăr din sânge , menţinerea funcţiei nervilor şi păstrarea muşchilor relaxaţi . Magneziul este de asemenea un mineral critic de" calmare ", potent în capacitatea sa de a atenua stresul .
Fluctuaţiile hormonilor sexuali afectează nivelul de magneziu , făcând femeile mai sensibile la deficitul de magneziu decat bărbaţii. 
Magneziul este foarte util pentru persoanele cu sindrom premenstrual  (PMS), dismenoree, infertilitate şi probleme de control ale greutăţii.
V-aţi intrebat de ce vă place ciocolata înainte de menstruaţie? Pentru că ai nevoie de mult magneziu în acea perioadă iar ciocolata neagra conţine mai multă cacao decât orice alt aliment. Nivelul de magneziu fluctuează în timpul ciclului, cu cât este mai mare nivelul de estrogeni sau progesteron cu atât este mai scăzut nivelul de magneziu. Administrarea de suplimente de magneziu poate duce la ameliorarea simptomelor premenstruale: dureri de cap, balonare, insomnie,  ameţeală, crampe, retenţie de lichide, poftă de zahăr.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu