joi, 2 aprilie 2015

Iodul ajută la prevenirea autismului


Ultimele cercetări arată o corelaţie tulburătoare între funcţia tiroidiană a femeii insărcinate şi riscul pentru autism al copilului. Un studiu  arată că, atunci când "mamele au avut niveluri foarte scăzute de hormon tiroidian la începutul  sarcinii şansa de a avea un copil cu autism a fost înmulţită cu 4."

Comunitatea medicală a început recent să se impotrivească până la punctul de a crea o fobie împotriva iodului în administrare orală.

Dr. Gabriel Cousens în Statele Unite ale Americii spune că, "istoric, încă din 1911, oamenii au luat în mod normal între 300,000-900,000 micrograme pe zi fără incidente. Cum se face că acum doar 1/5000 din această doză este acum considerată sigură? Alti cercetători au folosit între 3.000 și 6.000 de micrograme / zi, pentru a preveni guşa endemică.

Iodul se găseşte în fiecare dintre cele sute de trilioane de celule ale corpului nostru. Fără un nivel de iod adecvat viaţa este imposibilă. Iodul este nutrientul universal pentru sănătate şi aduce sănătate pe mai multe niveluri.

Dr. Gustavo Roman, împreună cu unii cercetătorii din Țările de Jos au studiat mii de femei olandeze însărcinate şi au găsit că lipsa de iod din dieta lor afectează dezvoltarea creierului fătului. "Cred că, pentru prima dată, avem posibilitatea de a găsi o explicaţie a problemei, dar cel mai important, avem un mod de a preveni acest lucru", spune autorul principal Dr. Roman.

Cea mai frecventă cauză de deficit de hormon tiroidian este lipsa iodului din alimentaţie. Cercetătorii participanţi în acest studiu cred că unul din şapte americani este considerat a fi deficitar de iod, dar Dr. David Brownstein a testat 5.000 de persoane din zona Detroit şi a gasit 90% dintre persoane deficitare.

Dacă mama are insuficient iod în organism în timpul sarcinii, poate determina apariţia unui IQ scăzut permanent, precum şi probleme cu glanda tiroidă, la viitorul copil.
Femeile gravide şi cele care alăptează au nevoie de 220-290 micrograme de iod pe zi, aceste doze fiind conţinute deseori în vitaminele prenatale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu