joi, 2 aprilie 2015

Magneziul și îmbătrânirea



O celulă sănătoasă are mai mult magneziu și un nivel mai scăzut de calciu. 
Calciul se poate depune oriunde în corpul dumneavoastră şi poate cauza leziuni grave dacă nu este echilibrat cu magneziul.
Acesta reglementează acţiunea de fixare a calciului.
De exemplu, acumularea de calciu în exces în jurul oaselor şi articulaţiilor poate determina artrită. Prea mult calciu depus în inima ta cauzează leziuni arteriale.
Calciul în exces poate determina boli de inimă, cancer, piele ridată, pietre la rinichi, osteoporoză , probleme dentare, osteofite, cataractă şi multe alte probleme de sănătate.
Calciul şi magneziul sunt opuse prin efectele lor asupra structurii corpului nostru: calciul contractă fibra musculară iar magneziul o relaxează .
Daca magneziul este insuficient muschii rămân tensionaţi şi de-a lungul anilor excesul de calciu poate provoca crampe în muşchi.
Calciul este esential pentru sanatate însă deţine un pericol ascuns care ne duce la sfârşit mult mai repede decât ne-am dori.
Calciul este nutrientul cel mai promovat de adepţii medicinei convenţionale , nutriţionale, şi alternative, aceasta fiind o mare greşeală deoarece magneziul este cel care ar trebui promovat.
Dacă nu aveţi suficient magneziu pentru a ajuta la mentinerea calciului dizolvat în organism, s-ar putea să aveţi spasme din cauza excesului de calciu în muşchi, fibromialgie, rigidizarea arterelor, şi chiar carii dentare.

Un alt scenariu se produce în rinichi sau fiere. Dacă există prea mult calciu în rinichi, fiere şi nu există suficient magneziu pentru a-l dizolva, puteţi obţine pietre la rinichi sau fiere.
Magneziul este cel care controlează de fapt densitatea oaselor si nu calciul.
Magneziul şi calciul lucrează împreună pentru a controla acţiunea musculară deşi calciul devine o problemă atunci când nu există suficient magneziu pentru a controla acţiunile calciului.
Calciul devine o otravă cu acţiune lentă (de multe ori in decenii de acumulare) pentru ţesuturile din tot corpul, atunci când este în exces față de magneziul aflat în deficit.
În caz de calcifiere, un nivel ridicat de calciu duce la formarea de piatră sau pinten.

Magneziul creşte solubilitatea calciului în urină.
Completarea dietei cu magneziu a demonstrat un efect semnificativ în prevenirea recurenţelor de pietre la rinichi.
Extrem de puţini practicieni de asistenţă medicală recomandă inceperea unor tratamente intensive de magneziu si nu ştiu să renunte la calciu.
Acesta poate fi chiar nebulizată direct în plamani atunci când este utilizată forma sa cea mai pură .
Prea mult calciu face ca inima să meargă într-un spasm şi nu se poate relaxa. Acesta este un atac de cord.
Adenozin trifosfatul, "moneda de energie" a celulei, depinde de magneziu. Aceasta înseamnă că este evident că pompa de calciu la nivelul membranei celulare este de asemenea dependentă de magneziu. 

Fără magneziu suficient "disponibil biologic", pompa de calciu a celulei încetineşte. Astfel, un cerc vicios este stabilit. 
Nivelurile scăzute de magneziu disponibile inhibă generarea de energie, precum şi nivelurile scăzute de energie inhibă pompa de calciu. Rezultatul final? Mitocondria, centru de putere al celulei și întregul corp, devine calcifiată.
 Acesta este începutul îmbătrânirii . Totul începe în celulă. Acest lucru duce la îmbătrânirea organelor.

Când sunt consumate cantităţi mari de calciu, ai nevoie de mai mult magneziu. O dieta cu conţinut ridicat în calciu creşte nevoia organismului pentru magneziu.
Oricine vrea să trăiască mai mult ar trebui să acorde o atenţie la povestea magneziului şi ar trebui să înceapă imediat un tratament puternic şi prelungit cu magneziu sub forma de clorură.  Clorura de magneziu dizolvată in apă formeaza uleiul de magneziu.
Clorura de magneziu este forma cea mai versatilă, absorbabilă şi eficientă de magneziu şi poate fi utilizată oral, transdermic şi prin perfuzie.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu